درباره رویداد
گروه کسب و کارهای نوین آن با همکاری مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران رویداد چالش فناوری (Reverse Pitch) را با شعار صنعتی متفاوت را تصور کن با حضور بازیگران بزرگ حوزه معدن، صنعت و اکوسیستم نوآوری و با هدف شناسایی چالشها و مسائل واقعی صنعت و یافتن راهکارهای عملیاتی برگزار میکند.
در اولین مرحله از این رویداد، فراخوان رسمی به منظور دریافت چالشها و مسائل واقعی صنعت، در تاریخ ۱۲ آبان ۱۴۰۳ منتشر شد. این فراخوان با هدف شناسایی و ارائه راهحلهای نوآورانه در سه حوزه کلیدی، ایمنی و امنیت محیط کار، شبیهسازی و آموزش با استفاده از فناوریهای واقعیت افزوده و مجازی (AR/VR)، و همچنین افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تعمیرات و نگهداری از طریق اینترنت اشیا (IoT) و هوش مصنوعی (AI)، طراحی شده است. از تمامی بازیگران کلیدی صنعت و معدن دعوت به عمل آمده است تا چالشهای واقعی خود را مطرح کنند و به واسطه این فرصت، با جدیدترین فناوریهای پیشرفتهای که میتواند به رفع این مسائل کمک کند، آشنا شوند. چالشها و مسائل مطرح شده تا ۳۰ آذر ۱۴۰۳ به دقت بررسی و تحلیل خواهند شد و پس از آن، این چالشها در قالب یک فراخوان تخصصی به تیمها و هستههای فناور در اکوسیستم نوآوری کشور ابلاغ میگردند.
تیمها و متخصصان نوآور فرصت دارند تا ۶ بهمن ۱۴۰۳ ایدههای خود را ارسال کنند، که در ادامه با انجام فرآیند غربالگری، تیمهای منتخب به مرحله نهایی راه پیدا خواهند کرد. نقطه اوج این فراخوان، رویداد بزرگ چالش فناوری است که در نیمه اسفند ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد؛ جایی که بهترین ایدهها و راهحلها مورد ارزیابی نهایی قرار میگیرند و برترین تیمها معرفی خواهند شد.
اهداف و دستاوردهای رویداد
این رویداد با هدف برداشتن گامی عملی برای هوشمندسازی معدن و صنایع معدنی با ایجاد بستری برای گفتگوی چندجانبه و پایدار میان بازیگران مؤثر این حوزه، برگزار میگردد.
از مهمترین دستاوردهای آن عبارت است از:
ایجاد بستری برای برقراری ارتباط و سطحی از زبان مشترک برای گفتوگوی معطوف به حل مسئله و بهرهوری، بین صنعت و مجموعههای دانشبنیان و نوآور
برنامهریزی برای توسعه فناوری لبه تحول و کاربردپذیری بیشتر آن در معدن و صنایع معدنی
شناسایی مسئلههای معدن و صنایع معدنی و پاسخهای فناورانه به آنها
حوزههای رویداد
ایمنی و امنیت در محل کار
شبیهسازی و آموزش با کمک فناوریهای واقعیت افزوده و مجازی (AR/VR)
واقعیت مجازی(VR) و واقعیت افزوده (AR) بخشی از انقلاب صنعتی دیجیتال در ساخت و تولید هستند. کارگران میتوانند با استفاده از هدست، عینک یا گوشی هوشمند، لایهای مجازی را مشاهده کنند که اطلاعات دقیقتری را در مورد یک دستگاه یا یک فرایند تولید ارائه میکند. امروزه، برخی صنایع از این فناوری برای تعمیر و نگهداری تجهیزات نیز استفاده میکنند. واقعیت افزوده باعث میشود نیروی کار فوراً به تمام اطلاعات مورد نیاز برای کار خود مسلط شود. AR به شدت باعث ارتقاء راهنمایی و بهرهوری کارگران میشود و به افزایش کیفیت و بازده کمک میکند. این کار برای جلوگیری از خطا در مراحل تنظیم و نگهداری و همچنین افزایش راندمان کمک میکند.
افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تعمیرات و نگهداری با کمک فناوریهای اینترنت اشیا و هوش مصنوعی (AI/ IOT)
ضبط و انتقال مداوم دادهها میان دستگاهها و ماشینهای هوشمند میتواند فرصتهای رشد بسیاری را برای صنایع و بنگاههای تجاری گوناگون فراهم آورد. چنین دادههایی به صنایع این امکان را میدهد تا با استفاده از هوشمصنوعی و تحلیلدادهها و پیشبینی خطاها، ناکارآمدیهای موجود در زنجیره تأمین و تولید را بررسی کرده و بلافاصله آنها را برطرف سازند. به این ترتیب با بهبود عملکرد ماشینآلات، میزان تولید و درنتیجه درآمد را افزایش خواهند داد. با استفاده از دستگاههای متصل به یکدیگر و هوشمند، مشاغل قادر هستند تا مقادیر بیشتری از دادهها را با سرعت بالاتری جمعآوری و تجزیهوتحلیل کنند. این مسئله میتواند توسعهپذیری و عملکرد را افزایش دهد و صرفهجویی در زمان و هزینه را باعث شود.