گروه کسب و کارهای نوین آن، شاخه فناوری و نوآوری «هلدینگ صنعتی معدنی زرین» است. این هلدینگ با سابقه طولانی در معدن و صنایع فراوری و با تجریه سالیان خود پا به عرصه نوآوری گذاشته و هوشمندسازی صنعتی را حوزه تمرکز خود قرار داده است. دستور کار گروه کسب و کارهای نوینِ آن عملی کردن این ایده و خلق اکوسیستم هوشمندسازی صنعتی با استفاده از توان و تخصص داخلی است. بخشهای مختلف این گروه برای برآورده کردن این چشمانداز به شرح زیر است:
«ماینتک» نخستین شتابدهنده تخصصی در حوزه معدن و صنایع معدنی کشور است که با هدف توسعه ایدههای خلاقانه و نوآورانه و ایجاد حلقه ارتباطی مؤثر بین دانشگاه و صنعت و همچنین رشد استارتاپهای معدنی تأسیس شده است.
صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر «آن» هسته مرکزی گروه کسب و کارهای نوین آن است. این صندوق با تمرکز بر فناوریهای لبه تحول دیجیتال در حوزه نسل چهارم صنعت در تلاش برای مرتبط کردن دو حوزه فناوریهای نوین و صنعت با سرمایهگذاری خطرپذیر بر روی تیمهای استارتاپی، برگزاری رویداد و شبکهسازی است. علاوه بر اینها راهبرد «آن» بهرهبری از ظرفیتهای موجود در بخش خصوصی، جهت حضور محصولات و خدمات استارتاپهای ایرانی در بازار دیگر کشورها و صادرات فناوری ایرانی است.
آکادمی «آنسو» بازوی آموزشی و منتورینگ گروه کسب و کارهای نوین آن است. دستور کار آکادمی برگزاری دورههایی است که ارتباط بین صنعت و اکوسیستم نوآوری را به نحو مؤثری برقرار میکند. آکادمی آنسو علاوه بر این دستور کار اصلی، تعهد و مسئولیت اجتماعی آموزش به نسل Z، توسعه آموزش در شهرهای محروم، آموزش و ارتقا دانش و مهارت نیروی کار اکوسیستم و ترویجگری مفاهیم حول توسعه اکوسیستم نوآوری را نیز دنبال میکند.
گروه کسب و کارهای نوین آن در جهت هوشمندسازی صنعتی، استراتژیها و چشماندازهایی تبیین و بر اساس آن نقشه راه خود را ترسیم کرده است. در این مسیر پس از شناسایی چالشهای صنعت و فراخوانیِ استارتاپهای مرتبط، این تیمها در صورت بالغ بودن وارد فرایند سرمایهگذاری میشوند و در غیر اینصورت وارد فرایندهای شتابدهی، آموزش و منتورینگ در شتابدهنده ماینتک و آکادمی آنسو میشوند. این تیمها نیز پس از رسیدن به سطح بلوغ مناسب در لیست سرمایهگذاری صندوقِ آن قرار میگیرند.
تمامی این فرآیند به یکپارچهسازی صنعت و توسعه بازار در حوزههای متنوع صنعتی از جمله ورود به بازار بینالملل میانجامد.
هوشمندسازی صنعت مشتمل بر اجزایی است که هرکدام بخشی از هوشمندسازی را در بر میگیرند. گروه کسب و کارهای نوین آن تلاش دارد که با تکمیل این اجزا به مرور و پایلوت کردن آنها در صنایع مختلف، شکلگیری اکوسیستم هوشمندسازی صنعتی را ممکن کند.
هوشمندسازی صنعت در لحظه اول سرمایهگذاریِ پُرخطری به نظر میآید که چالشهای بسیار و آیندهای مبهم دارد. اما مطالعات مختلف جهانی صورت گرفته نشان میدهد که این فرایند منافع بسیار اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی برای جامعه در بر خواهد داشت.