LAUNCH PAD ll
صنعتی متفاوت را تصور کن
درباره رویداد
رویداد معدن هوشمند (Smart Mining) با شعار صنعتی متفاوت را تصور کن (Reimagine Industry) در سه گام اصلی رویداد افتتاحیه، چالش فناوری و رویداد اختتامیه، با حضور بازیگران بزرگ حوزهی معدن، صنعت و اکوسیستم نوآوری و با هدف برداشتن گامی عملی برای هوشمندسازی معدن و صنایع معدنی با ایجاد بستری برای گفتگوی چندجانبه و پایدار میان بازیگران مؤثر این حوزه، برگزار میشود.
مرحله دوم از رویداد «معدن هوشمند» توسط گروه کسب و کارهای نوین آن و با همکاری رسانهی دنیای اقتصاد در حالی آغاز به کار کرد که مرحله اول آن با عنوان «فراخوان صنعت» در دوم اسفندماه ۱۴۰۱ برگزار شده بود. مرحله دوم این رویداد «فراخوان به اکوسیستم نوآوری» نام دارد و از همه استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان دعوت میکند تا در صورت داشتن محصول یا توسعه فناوری در محورهای سهگانه این رویداد، فایل ارائه کسبوکار (pitch deck) خود را برای شرکت در این رویداد ارسال کنند.
مهلت ارسال فایل ارائه کسبوکار تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۲ تعیین شده است و پس از آن مرحله غربال اولیه توسط کمیته راهبری این رویداد انجام میشود. این غربال هم سویههای صنعتی و هم سویههای فناورانه را در بر میگیرد. پس از این مرحله حداکثر ۳۰ تیم انتخاب و به مرحله آموزش و منتورینگ وارد میشوند و در نهایت در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ رویداد سرمایهگذاری (دمودی) برگزار خواهد شد.
اهداف و دستاوردهای رویداد
این رویداد با هدف برداشتن گامی عملی برای هوشمندسازی معدن و صنایع معدنی با ایجاد بستری برای گفتگوی چندجانبه و پایدار میان بازیگران مؤثر این حوزه، برگزار میگردد.
از مهمترین دستاوردهای آن عبارت است از:
ایجاد بستری برای برقراری ارتباط و سطحی از زبان مشترک برای گفتوگوی معطوف به حل مسئله و بهرهوری، بین صنعت و مجموعههای دانشبنیان و نوآور
برنامهریزی برای توسعه فناوری لبه تحول و کاربردپذیری بیشتر آن در معدن و صنایع معدنی
شناسایی مسئلههای معدن و صنایع معدنی و پاسخهای فناورانه به آنها
فرآیند رویداد
افتتاحیه رویداد؛ فراخوان صنعت (برگزار شد)
فراخوان اکوسیستم نوآوری
غربال تیمهای اولیه
اعلام ۳۰ تیم برگزیده اولیه
منتورینگ صنعتی و فناورانه
دمودی تیمهای انتخابی
فرآیند رویداد
فراخوان صنعت
تشکیل کمیته تخصصی
تعریف مسئله
چالش نوآوری معدن هوشمند
محورهای رویداد
نرمافزار ERP برای صنعت معدن شبکهای از تمام بخشها و بخشها را برای تبادل یکپارچه دادهها و اطلاعات تشکیل میدهد. این اطلاعات در سروری که در مرکز قرار دارد ذخیره میشود تا به عنوان مثال هر زمان که لازم باشد دسترسی داشته باشید. نرمافزار ERP به عنوان ستون فقرات صنعت عمل میکند تا آن را سربلند و در تجارت حفظ کند.
ویژگیهای کلیدی ERP صنعت معدن:
- بررسی کیفیت
- درخواست و تخصیص چنگک ریلی
- اتوماسیون باسکول
- درجه و اندازه سهام عاقلانه در یاردها و نقاط حمل و نقل
- قراردادها و مدیریت حمل و نقل
عملیاتهای مؤثر:
- برنامهریزی حفاری: جزئیات حفاری و انفجار از جمله مواد منفجره مورد استفاده.
- دادههای حفاری از گودالهای مختلف.
- کنترل حمل و نقل توسط وسیله نقلیه عاقلانه لغزش شماره سیستم
- برنامهریزی روزانه را انجام دهید و مشکلات را در حال حرکت حل کنید
واقعیت افزوده یا Augmented Reality به روشهایی گفته میشود که در آن به تصویر دنیای پیرامون ما، اطلاعات و ویژگیهای بیشتری به صورت تصویری یا متنی اضافه میکند که باعث افزایش شناخت و درک و سرعت عمل ما در آن محیط می شود. انسان توسط حواس خود دنیای اطرافش را درک میکند. ترکیب همزمان دنیای واقعی و تصاویر مجازی مفهوم واقعیت افزوده را میسازد.
نمونههایی از استفاده واقعیت مجازی/افزوده در معادن:
شرکت معدنی Rio Tinto در سالهای اخیر از فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در بخش امنیت و سلامت مهندسین استفاده کرده و این فناوری را در معدن آلومینیوم نیوزلند خود استفاده کرده است.
شرکت معدنی Anglo American از فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در معادن برای آموزش مهندسین خود استفاده کرده و این فناوری را با کمک شرکت Vicon پیادهسازی کرده است.
فناوری اینترنت اشیا در سالهای اخیر بسیار بیشتر از دیگر فناوریها مورد توجه صنایع معدنی بوده است چرا که با هزینههای بسیار کم میتوان بازده بسیار بالایی دریافت کرد.
از مثالهای آن میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- معدن روی سیندسار در هند استفاده از سنسورهای وزنی در ماشینهای سنگین و مخصوص حمل خاکه محصول و استفاده از سنسورهای حساس به تنش و گرما در دریلهای حفاری.
- معدن کاسا براردی در کانادا این معدن زیر نظر شرکت هلکا (Helca) مشغول به حفر و بهرهبرداری میباشد در همین راستا شرکت هلکا با تعبیه سنسورهای مختلف در ماشینآلات این معدن زیرزمینی از خرابی این ماشینآلات به میزان ۶۰ درصد جلوگیری کرده است و بخش اعظمی از هزینهها را کاهش داده است.
- معدن آهن کودایدری (Kooaideri) در استرالیا، این معدن آهن که زیر نظر هلدینگ ریو-تینتو مشغول به بهرهبرداری است با به کار گرفتن سنسورهای مختلف در بخشهای مختلف معدن خود توانسته سرعت حفاری و جا به جایی خاکه را به مقدار چشمگیری افزایش دهد. از سنسورهای مورد استفاده قرار گرفته میتوان به سنسور وزن در کامیونهای سنگین، سنسور گرما در دریلهای حفاری، سنسور نبض در لباس مهندسین، سنسور حرکتی در دیوارههای معدن و سنسورهای جلوگیری در مواد منفجره معدن اشاره کرد.
داوران رویداد نهایی
ایرج تاجالدین
مدیرعامل شرکت بینالمللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما
مریم نجفی
مدیرعامل مرکز نوآفرینی فینووا
فرزین فردیس
رییس کمیسیون اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی تهران
علی ناظمی
عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی
منتور کسبوکاری
کتایون سپهری
مدیرعامل شتابدهنده منش
امیر قدیری
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی وستا
حسین سرافراز
قائم مقام مدیرعامل اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان
سحر بنکدارپور
رییس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال
شاهین طبری
رئیس هیئتمدیره شرکت چارگون
کاوه ابوالحسنزاده
مدیر زنجیره تأمین شرکت فومن شیمی
منتور صنعتی
مهدی عربزاده یکتا
مدیر ارشد توسعه کسب و کارهای صنعت هوشمند شرکت فناپ زیرساخت
آیدین شجاعی
مدیرعامل شرکت سرب و روی خاورمیانه
یعقوب زنجانی
مدیرعامل شرکت دانش بنیان زرین شیمی
فؤاد دلفانی
مدیر کارخانه سرب و روی ایرانیان
امیرحسین فومنی
عضو هیئت مدیره شرکت بینالمللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما
اکبر ایزدیان
مشاور استخراج گروه زرین